9 златни медала за най-малките каратеки на СПАРТАК

20.05.2014 14:08

На 18 май в столицата ни се проведе 10-тото издание на детския турнир по Карате Шотокан „ Купа Светлина”. Състезанието е единствено по рода си , защото регламента му допуска да участват на състезание по карате и деца от детски градини на възраст от 4 до 7 г. Тази година състезанието събра 112 състезатели от 12 клуба и детски градини.
Домакин на турнира е Карате клуб Светлина от София. Плевенски клуб Спартак взе участие с 10 състезатели. 5 от тях се състезаваха от 4 до 7 г. , а останалите 5 – в групата от 8 до 11 г.

Spartak
Най-добре представилите се при малчуганите са финалистите Константин Петков-4 място, Цветелин Бенков-4 място и бронзовия медалист Владислав Христов. Децата се състезаваха в 2 дисциплини-основни техники от карате и състезателни игри за качества. Много добра техническа подготовка показаха и Тихомир Тодоров и Валери Василев, които не достигнаха до финалите и останаха на 5-то място в своите групи.
При по-големите – 8-9 г. момчета, най-добре се справи Никола Чонов . Никола грабна златните медали и на ката и на кумите след абсолютни победи и в двете дисциплини.
Съотборничката му Гергана Атанасова при 10-11 г. момичета също направи отлично представяне.Тя завоюва златен медал на кумите , а на ката грабна бронза. Другата ни състезателка , която се окичи с 2 медала от този турнир е Ина Конова.Тя се класира 3-та на ката и на кумите. Елица Станчева при 8-9 г. момичета стана 3-та на кумите , а Денис Въцов в същата възраст ,но в дисциплината ката също стана трети.
И така с резултат 3 златни и 6 бронзови медала, децата на Спартак изиграха поредното си успешно състезание за сезона.
Следващия старт на състезателите от Клуба ще бъде на Националната купа по Шотокан Карате –до в гр.Габрово на 1 юни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: