Пълните площади са моята социология, заяви лидерът на АБВ

20.05.2014 17:19

20.05.abv

Стремежът у хората да се налага страхова психоза прави тези избори брутални и не мога да разбера защо Правителството се съгласява с този подход, сподели пред плевенските медии Румен Петков. По думите му, много кметове по места са били заплашвани, че ще им спрат проектите и ще им образуват преписки, а за натиск върху тях често се ползват и „услугите“ на специалните служби.
Такива примери посочи и лидерът на АБВ, Георги Първанов, който обясни това със страха, който тресе хората на „Позитано“, че АБВ ще вземе висок процент на изборите. Затова те се опитват да задушат тази алтернатива с всякакви административни и силови методи, подчерта той.
По повод едно от последните социологически проучвания, даващо едва 3.5% вот на АБВ, Първанов изрази надежда, че това ще бъде последното изследване не само на съответната агенция, а и на много други като нея. „Защото когато един лекар допусне грешка, обществото скача и го порицава, а когато група социолози „греши“ системно вече 20 години, от това няма никакви последици. Вместо това, на следващите избори тези социолози са пак същите ментори, които продължават да ни дават акъл дори още по-назидателно“, изтъкна той. Първанов сподели, че той има своя собствена социология, която се базира на пълните площади по време на предизборните прояви на АБВ.
Георги Първанов не подмина и темата за купуването на гласове, посочвайки, че има сигнали за това как правозащитните органи пазят търговците на вот. Въпреки това се надявам, че българският народ няма да се поддаде на това унижение и ще гласува срещу хората, които му предлагат пари, сподели надеждата си той. На всеки български гражданин, който продава гласа си, трябва да му е ясно, че така той става заложник, допълни Румен Петков. „Защото този, който купува гласове, трябва да е изкарал тези пари преди изборите. А това може да стане само от контрабанда или продажба на наркотици. Така тези, които гласуват с купен глас, гласуват против влизането на милиард и половина в бюджета на държавата и подкрепят търговците на дрога“, посочи Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: