Плевенските атлети с четири титли от турнир в Балчик

20.05.2014 9:20

20.05.atleti

Шест медала, от които 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов, спечелиха плевенските лекоатлети от АК „Георги Дъков“ на втория турнир по хвърляния, който се проведе на 18 май в черноморския град Балчик. Това информира plevensport.eu. Над всички беше Яна Копчева, която извоюва две златни и едно сребърно отличие. Младата плевенска надежда стана първа в дисциплините тласкане на гюле за девойки младша възраст с постижение от 11.24 метра, както и в хвърлянето на топка за момичета до 14 години с резултат от 7.49 м. В същата възрастова група Яна се окичи със среброто и в сектора за хвърляне на чук, където хвърли уреда на разстояние от 37.30 метра.
От останалите възпитаници на треньорката Галя Николова най-успешно се представи Гергана Стоенчева, която триумфира в дисциплината хвърляне на чук при девойките с 36.18 метра, а в тласкането на гюле тя е бронзова медалистка с 9.93 м. Нейният съотборник Радан Илиев е шампион при момчетата до 14 г. в хвърлянето на топка с най-добър опит от 9.74 метра. Радан завърши шести при момчетата чукохвърлячи с 38.55 м, а тук четвърти приключи състезанието друг плевенчанин – Стефан Лалов, който запрати уреда на 42.60. Лалов се нареди на пето място в хвърлянето на топка за момчета с резултат от 7.74 метра.
80 състезатели от всички възрастови групи от 8 клуба от цялата страна се срещнаха на полигона за хвърляния в Балчик. По време на турнира се провеждат хвърляния не само в класическите дисциплини гюле, диск, чук и копие, а също така и в някои нестандартни такива, като хвърляне на топка (2 кг) и мятане на чук (2 кг) за момичета и момчета до 14 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: