Плевенската полиция засилва мерките по баловете

20.05.2014 13:24

20.05.balove

ОДМВР – Плевен и тази година е създала необходимата организация за обезпечаване на обществения ред, недопускане на пътнотранспортни произшествия, осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението, на предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Организирани са срещи с училищните ръководства и органите за местно самоуправление и администрация. Създадени са планове за обезпечаване охраната на обществения ред и безопасността в прилежащата територия на учебните, питейни и увеселителни заведения.
Извършени са проверки от служители на «Охранителна полиция» и ОУ «ПБЗН» в заведенията, в които ще се провеждат тържествата на зрелостниците, с цел установяване на състоянието на пожарната и аварийна безопасност на обектите и наличието на предпоставки за възникване на произшествия и инциденти. Изготвени са писмени разпореждания и уведомителни писма до управителите им, относно пропускателния режим, начина на охрана и легитимността на лицата извършващи охранителна дейност. Обърнато е особено внимание върху спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, забраняващ носенето на огнестрелно оръжие и употребата на пиротехнически изделия в питейни и увеселителни заведения. Създадена е организация за недопускане нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Ще се следи за стриктното спазване на работното време на обектите, за реда и условията за извършване на търговска дейност; недопускане внасяне и употреба на наркотични и упойващи вещества; недопускане продажбата и сервирането на алкохолни напитки, тютюн и тютюневи изделия на лица под 18 години, недопускане в обектите на деца до 14 години, без придружители след 20.00 часа и деца до 18 години, без придружители след 22.00 часа.
Предвижда се провеждането на традиционната за пътна полиция превантивна кампания „Абитуриенти”, включваща превантивен контрол на рисковите маршрути, по които ще има интензивно движение на абитуриенти и придружаващите ги, след приключване на баловете в нощните часове; документиране на нарушителите на Закона за движение по пътищата посредством мобилна система за видео контрол.
Изготвени са маршрути при необходимост от организирано придвижване на абитуриенти от сборните пунктове до обектите, в които ще се проведат тържества и обезпечаване с полицейски служители. Ще се извършват съвместни проверки с “Пътна полиция” и отдел “Контролна дейност” ДАИ – Плевен, относно техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзиите на абитуриентите до други градове, курортни комплекси и заведения в страната. Ще се провеждат инструктажи за безопасност с водачите на автобуси, същите подлежат на проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Създадена е организация и за незабавно предприемане на административно-наказателни мерки спрямо водачи на автомобили, извършващи или вече извършили нарушения по Закона за движение по пътищата при превозване на абитуриенти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: