Зам.-областният Михайлов върна за ново обсъждане решенията за Летния театър и басейна

19.05.2014 15:20

19.05.zapoved1

Зам.-областният управител Мирослав Михайлов издаде заповеди, с които връща за ново обсъждане в Общинския съвет три решения поради тяхната незаконосъобразност. Това са приетите от старейшините на априлската сесия на ОбС решения за продажба на земеделски земи – частна общинска собственост, в землището на Ясен, за отдаване под наем на Летния театър в срок до одобряване на проект за възстановяването му, както и това, с което бе гласувана сума от 2200 лв. месечно за отдаването под наем на новия басейн до СОУ „Иван Вазов“.

19.05.zapoved2
За Летния театър мотивите на Михайлов са, че не е спазена процедура при гласуването на цялото решение, както и при приемането на предложенията за неговото допълнение. За басейна той припомня, че предложението е било за приемане на първоначална наемна цена за отдаване чрез търг. „Видно от решението, обаче, ОбС е възложил на кмета да проведе публично оповестен конкурс, а за това следва да бъдат определени специфични изисквания към предмета на сделката. Такива не са предвидени и така приетото решение противоречи на горната разпоредба“, отбелязва в заповедта си зам.-губернаторът.
И за двата обекта Мирослав Михайлов отбелязва, че те не са включени в Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2014 г., въпреки че тя следва да се актуализира и актуализацията да се обяви публично. Последното от своя страна противоречи на основни принципи в административното производство, а именно достъпност, публичност и прозрачност, пише в заповедта си Михайлов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: