МВР – Плевен издава удостоверения за гласуване на лицата със загубени или откраднати лични карти

19.05.2014 12:14

19.05.mvr

Служителите на ОДМВР – Плевен ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас, информират от пресцентъра на плевенската полиция. В седмицата преди провеждането на изборите е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.
В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР – Плевен и РУП при ОДМВР – Плевен за дните от 20 май до 24 май от 8.30 часа до 17.30 часа и на 25 май от 8 часа до 17 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУП и ОДМВР – Плевен независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 25 май.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: