Подготвят луксозен алманах „100 причини да се гордеем, че сме от Белене”

17.05.2014 8:19

17.05.belene

По случай 50-годишнината от обявяването на Белене за град общинската администрация планира издаването на луксозен алманах (сборник) „100 причини да се гордеем, че сме от Белене”. Причините следва да са свързани с различни постижения и факти от природното и културно наследство, образованието, спорта, икономиката, селското стопанство, други обществени дейности или с отделни личности, които са повод за гордост на жителите на община Белене. Предвижда се по приоритизирането и обосновката на предложенията да работят 2 групи ученици от общинските училища в Белене, както и експерти от БАН.
Очакванията са алманахът „100 причини да се гордеем, че сме от Белене” да излезе от печат за празниците на Белене (7 септември), като се предвижда всички ученици в Белене да получат като подарък по едно издание за първия учебен ден (15 септември). Всеки може да изпраща своите идеи и предложения с кратка обосновка до половин страница и снимка/и на e-mail адрес [email protected], както и на Фейсбук страницата „Момчил Спасов – моята кауза е Белене“, до края на месец май.
Призоваваме ви да бъдете активни, за да допринесем за запазване на важните моменти от историята и съвремието на Белене за поколенията, както и да покажем на всички, включително на младите хора в общината, че в навечерието на юбилея на града ни, имаме поводи да се гордеем, че сме беленчани, обръща се към своите съграждани кметът на Белене, Момчил Спасов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: