Родственик на Ботев гостува в плевенското училище, носещо името на емблематичния ни революционер

16.05.2014 12:09

Начално училище „Христо Ботев” – Плевен отбеляза днес своя патронен празник. По традиция патронният празник се чества на 17 май, защото на тази дата през 1876 г. Христо Ботев слиза с четата си на Козлодуйския бряг. Гост на тържеството беше Боян Ботйов – правнук на Кирил Ботев, един от братята на Христо Ботев. Боян Ботйов е и председател на общонародната фондация “Христо Ботйов”. Посрещане на знамето на училището постави началото на програмата, която ученици и учители бяха подготвили. Специален поздрав за празника поднесе директорът на училището Цветелин Горанов. Той пожела на учениците да вървят по пътя на успеха с ботевски плам в сърцата.


Боян Ботев поздрави учителите, гостите и учениците, като им пожела да съхраняват да пазят идентичността и силата на българския дух. За войводата, четниците му разказаха учениците от 3Б клас с класен ръководител Борка Бончева. Те изразиха своята признателност към подвига и великото им дело.
Второкласниците с класен ръководител Н. Тодорова отбелязаха и Деня на славянската писменост и култура със стихове, посветени на солунските братя Кирил и Методий. Празникът завърши с изпълнението на малките танцьори от Детско-юношеския ансамбъл „Нашенчета“ към Центъра за работа с деца Плевен с главен художествен ръководител Огнян Летов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: