Симпатизанти на ПЕС от различни европейски държави посрещнаха Сергей Станишев в Плевен

15.05.2014 16:54

15.05.pes1

Група млади симпатизанти на Партията на европейските социалисти от различни страни на Стария континент посрещна председателя на НС на БСП и водач на листата на „Коалиция за България“ на предстоящите избори за членове на Европейския парламент – Сергей Станишев, при днешната му визита в Плевен. Те споделиха с лидера на българските социалисти защо са в Плевен, снимаха се с него за спомен, а също така му връчиха Манифеста на ПЕС, приет през март в Рим, който Станишев подписа.

15.05.pes2
Португалецът Димаш Пестана обясни, че младежите обикалят цяла Европа в навечерието на Евроизборите, като инициативата е от страна на неговата родина. Турът е започнал от Португалия и е преминал през Испания, Италия, Австрия, Хърватия, Словения, Гърция и България. Оттук обиколката продължава в Румъния, Унгария, Франция, Люксембург и Англия. Младежите се придвижват със специално обозначен автомобил, като в различните държави популяризират Манифеста на ПЕС и го предоставят на кандидатите за членове на ЕП. От своя страна те го подписват и така се ангажират с написаното в него.

15.05.pes3
С тази автомобилна обиколка ние искаме да подчертаем нуждата от трансевропейска транспортна система, с повече алтернативи за придвижване, а също така при срещите си с хора от различните държави акцентираме върху проблема с безработицата и факта, че всички ние сме граждани на Европа, без значение в коя страна живеем, обясни португалецът.

15.05.pes4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: