Лидерът на БСП: Правителството демонстрира ясно отношение към Плевен и Плевенска област

15.05.2014 17:49

15.05.stanishev1

С работата си Правителството демонстрира ясно отношение към Плевен и Плевенска област, каза на пресконференция днес лидерът на БСП и кандидат за депутат в Европейския парламент, Сергей Станишев. Той отбеляза, че одобрените проекти за областта са в размер на близо 14 млн. лв., като реализацията им ще реши конкретни проблеми по места. Станишев припомни, че конкретно за град Плевен са одобрени 2 млн. лв. за проектирането на новата спортна зала, а същинското финансиране на изграждането й предстои догодина. Знаете, че ангажиментът на правителството „Орешарски“ е продължаване на програмата за сближаване на регионите и по нея ще се работи през всички години от неговия мандат, подчерта Станишев. Председателят на БСП бе категоричен, че по този начин се поставя край на политическата селекция и дискриминация към общините, които не се управляват от кметове на ГЕРБ.

15.05.stanishev2
Също така, Сергей Станишев отбеляза, че по молба на плевенските депутати от „Коалиция за България“ той е поставил пред Министерски съвет въпроса за отпускането на целеви средства за пръскане срещу комари във всички дунавски общини. Както знаете, това вече бе направено, като то ще помогне на изключително много хора, живеещи по поречието на Дунав, посочи Станишев.
Пред медиите председателят на БСП изрази удовлетворението си от направената преди броени дни в нашия град първа копка на завода за автомобилни кабели на „Нексанс“ и посочи, че съвсем скоро предстои откриването и на фабрика за растителни масла на „Марица олио“. „Справянето с безработицата е приоритет номер едно за Правителството, като само за първите три месеца на 2014-а са били разкрити 40 000 нови работни места. Това, обаче, не е достатъчно и ние ще работим за повече работни места, тъй като всяко едно от тях дава надежда и прехрана на конкретен наш сънародник“, сподели той.
Колкото до поредния искан от ГЕРБ вот на недоверие на кабинета на Пламен Орешарски, лидерът на социалистите бе категоричен, че това е предизборен ход и нещо повече – демонстрация на неуважение към избирателите в страната. Намираме се в предизборна кампания и по този начин ГЕРБ явно се опитва да затрудни българския избирател, вместо той да чуе какво предлагат платформите на различните политически сили, допълни Сергей Станишев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: