Връчиха отличията на тримата нови почетни граждани на Плевен

15.05.2014 13:43

15.05.pochetni1

Почетните знаци на тримата новоизбрани почетни граждани на Плевен – кметът на Ростов на Дон Михаил Чернишов, кметът на Плевен от 1971 до 1979 г. Андрей Романов и арх. Христо Ковачев, бяха връчени на тържеството по повод отбелязването Празника на Плевен в ДКТ „Иван Радоев“. Отличията връчиха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов.

15.05.pochetni2
Приятно ми е, че съм Плевен, тъй като тук се чувствам като у дома, сподели Михаил Чернишов, отбелязвайки, че градът ни и Ростов на Дон се разбират отлично вече пет десетилетия. Той отправи сърдечен поздрав от името на своите съграждани към плевенчани по повод празника и изрази надежда, че връзките между двата града ще продължат да се развиват и в икономическата, и в културната сфера. В знак на благодарност Чернишов подари на проф. Стойков плакет с гербовете на Плевен и Ростов на Дон.

15.05.pochetni3
Екскметът на Плевен, Андрей Романов, не скри огромното си вълнение от оказаната му чест, посочвайки, че през 70-е години, когато е бил начело на Общината, и през ум не му е минавало, че това ще се случи. Романов благодари на хората, които са го предложили за носител на почетното звание и на общинските съветници, подкрепили предложението. Почетна грамота бе връчена и на арх. Христо Ковачев, като поради здравословни проблеми той не успя да присъства на церемонията, но от негово име бе прочетен благодарствен адрес до кмета, председателя на ОбС и плевенските старейшини.

15.05.pochetni4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: