С поредица инициативи РЗИ – Плевен отбелязва Световния ден без тютюн – 31 май

14.05.2014 10:57

14.05.rzi

Богата програма от мероприятия е подготвил екипът на РЗИ – Плевен по повод отбелязването на тазгодишния Световен ден без тютюн – 31 май. Мотото на кампанията през 2014 г. е „Повишаване на данъците върху тютюневите изделия“. В ход е конкурс за детска рисунка в СОУ „Христо Ботев” – Никопол, като във фоайето на школото ще бъде подредена изложба от творби на участниците в надпреварата. В периода до 16 май на страницата на РЗИ – Плевен ще бъдат поместени филмите “Дим”, “Денят на Яна”, “Невидимият” и ”Пушенето забранено”, както и презентация по темата, изготвена от ученици за ученици.
В края на месеца – от 26 до 30 май, в различни училища на територията на област Плевен в часовете по Здравно образование Световният ден без тютюн ще бъде отбелязан чрез видеопрожекции на филми по темата, ролеви игри и викторини, състезания и дискусии, а на 28 май ще бъде организирана дискусия с лица, принадлежащи към етнически малцинства в ОУ „Никола Вапцаров” – Плевен, където ще бъде представен филмът „Пушенето забранено”.
На 29 май Инспекцията организира измерване на витален капацитет на бял дроб на педагози, помощен персонал и ученици от ПГ „Захари Зограф” – Плевен и също така ще предостави информационни материали за дейността на Кабинета за отказване от тютюнопушене към РЗИ. На следващия ден – 30 май, в централната градска част на Плевен отново ще бъде проведено измерване на витален капацитет, като заинтересованите също ще могат да получат информационни материали.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: