Съвместно обучително занятие проведоха прокурори и полицаи в Плевен

14.05.2014 15:34

14.05.obuchenie1

Днес в салона на ОД на МВР-Плевен се проведе съвместно обучително занятие на Окръжна прокуратура – Плевен и ОД на МВР-Плевен, информираха от пресцентъра на Прокуратурата. Участие взеха Иво Радев – окръжен прокурор в ОП – Плевен и зам.-председател на АПБ, Йордан Каменов – директор на ОД на МВР-Плевен, административните ръководители на районните прокуратури в Плевен, Червен бряг, Левски, Кнежа и Никопол, професионалното ръководство на ОД на МВР-Плевен, началниците на РУП на територията на област Плевен, разследващите полицаи, ръководителите на сектори и групи в ОД на МВР – Плевен.

14.05.obuchenie2
Приветствия към участниците поднесоха Иво Радев и Йордан Каменов, след което бяха представени темите „Чл.235 – чл.240 НК – основни признаци и особености“ и „Чл.167 – 169г НК – основни признаци и особености“. Първата тема беше представена от Христо Киновски – районен прокурор в Районна прокуратура – Никопол, който акцентира най-вече върху специфичните особености в текстовете на чл. 235 ал.1 и ал.2 НК, от гледна точка на формите на изпълнителното деяние, взаимовръзката между нормите на НК и ЗГ, обективната и субективната страна на деянието и пр.
Втората тема беше презентирана от Владимир Николов – районен прокурор в Районна прокуратура – Плевен, който обърна внимание на присъстващите върху спецификата при разследването на престъпленията, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите. Особено внимание беше обърнато на измененията и допълненията в Наказателния кодекс – в частност разпоредбите на чл.168а НК. И двамата лектори споделиха положителен опит и добра практика във връзка с разследването на престъпни деяния. Двете лекции бяха изслушани с внимание и интерес от присъстващите.
След приключване на изложенията мероприятието беше закрито, като преди това бе дадена висока оценка на чисто практическата полза от подобни занятия и изразено взаимно намерение за прерастване на инициативата в трайна система от съвместни мероприятия с оглед повишаване професионалната квалификация и подобряване взаимоотношенията между служителите на прокуратурата и МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: