До 13 юни Общинската избирателна комисия ще трябва да се произнесе за кмета

14.05.2014 8:17

Вчера следобед Стефка Григорова – председател на Инициативния комитет за искане оставката на кмета на Плевен Димитър Стойков, внесе в Общинската избирателна комисия сигнал за това, че градоначалникьт нарушава Закона за местното самоуправление и местната администрация и работи освен в Общината, и на други две места.

signal2

Това е третото поред искане, този път обаче придружено с документи, доказващи трудови взаимоотношения на проф. Стойков с УМБАЛ-Плевен по време на мандата му като кмет. Доказателствените документи бяха представени вчера от Григорова и общинският съветник Георг Спартански на нарочна пресконференция в Пресслуба на БТА в Плевен.

signal1
Според Закона, ОИК ще трябва да се произнесе по казуса в едномесечен срок от подаването на сигнала.”Нека комисията да изпълни задълженията си и покаже, че е независима и спазва Закона!”, това призова съветник Спартански на пресконференцията. Припомняме, че в състава на ОИК въпреки, че преобладават излъчените от ПП ГЕРБ членове, те нямат сами необходимото мнозинство за вземане на решения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: