Председателят на БАН идва в МУ-Плевен за откриването на Фармако-физиологична лаборатория

13.05.2014 13:26

13.05.mu

На 14 май, сряда, акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН, и проф. Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, официално ще открият оборудваната Фармако-физиологична лаборатория, реализирана в рамките на Регионалния академичен център в Плевен. Това ще стане в присъствието на официални гости, членове на Ръководството и преподаватели на висшето училище.
През 2013 г. Българската академия на науките предприе мащабна инициатива по създаването на Национална академична мрежа, чиято основна цел е подпомагане на научната дейност в страната и внедряването й в практиката. В реализиране на тази идея само за един месец бяха подписани редица договори за сътрудничество между БАН и университети в осем града. Плевен бе един от тези градове и официално стана част от националната мрежа на 26 юни 2013 г., когато Ръководството на Академията сключи договор с МУ-Плевен с основна цел създаване на съвместен академичен център.
В рамките на Регионалния академичен център и в изпълнение на целите на договора за сътрудничество, съвместно с учени от Академията, висшето училище успя да оборудва уникална Фармако-физиологична лаборатория с три самостоятелни постановки за извършване на експериментална дейност. Реализирането на този проект е първият реален резултат от изпълнението на договора за сътрудничество, което ще допринесе за разработване на качествени дисертационни трудове и за предлагане на съвременно обучение на студентите на МУ-Плевен.
Официални гости на откриването на Фармако-физиологичната лаборатория ще бъдат акад. Стефан Воденичаров, Председател на БАН, чл.-кор. Димитър Димитров, съветник на председателя и проф. Димитър Стойков, кмет на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: