Обновен Клуб на пенсионера в кметство село Бъркач беше открит на 13-ти май

13.05.2014 19:35

Обновен Клуб на пенсионера в кметство село Бъркач беше открит на 13-ти май. На помещението е извършен основен ремонт на вътрешната облицовка, дограмата, клубът е боядисан, ремонтирана е електрическата и ВиК инсталацията и е изцяло обзаведен .

klub
„Надяваме се, че след ремонта на пенсионерският клуб в село Бъркач, възрастните жители на кметството ще се чувстват по-пълноценни и активни в ежедневието си”, каза по време на откриването кметът на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров.
Председателят на Клуба Тотка Стоева благодари за очакваната от години придобивка за пенсионерите в селото. Според нея клубът ще позволи на пенсионерите да запълнят свободното си време с полезни занимания и духовно общуване помежду си. Тя посочи, че ремонтът е факт, благодарение на общите усилия на общинска администрация и общинския съвет на град Долни Дъбник.
На откриването гостуваха г-н Борислав Станимиров – кмет на Община Долни Дъбник, г-жа Лилия Пейчева – заместник кмет, г-жа Маргарита Стойчева – председател на Общинския съвет, г-н Вътко Петков – кмет на село Бъркач, секретаря на читалището в селото – г-жа Ирина Павлова и много жители на кметството, за които откриването се превърна в своеобразен празник.
Лентата на новата придобивка за възрастните хора в Бъркач прерязаха кметът на Община Долни Дъбник г-н Станимиров и кметът на село Бъркач г-н Петков.
Присъстващите на официалното откриване бяха зарадвани за празника със специален поздрав от певческа група „Българка” с художествен ръководител Надка Томова.
Телевизор, като подарък за „новият дом” получиха пенсионерите от г-н Петков, кмет на селото и г-н Богдан Петков – председател на местната ЗПК.
В община Долни Дъбник има 7 пенсионерски клуба. През последните няколко години общината обнови и реконструира всеки един от тях. През настоящата 2014 година приключи ремонта и на новооткрития пенсионерски клуб в Бъркач.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: