Най-сетне плевенски бизнесмен проговори: Плевенчани се наемат като роби!

13.05.2014 14:00

Скандални факти около изпълнението на проекта за реконструкция на централния плевенски площад за близо 5 милиона лева бяха оповестени днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен. Официалният изпълнител на ремонтите е сключил договор с плевенска фирма за изпълнение на електро-монтажни работи, техника и работници, който обаче е бил прекратен наскоро след ареста на заместник-кмета по финансите Алексей Зелов.

rad
Тогава столичен ежедневник писа: „Финансовият зам.-кмет на Плевен – руският гражданин Алексей Зелов, остава с постоянна мярка за арест, реши окръжният съд в града. Той бе задържан при акция на ДАНС във вторник в кабинета му с подкуп от 4000 лева. По информация от съда парите Зелов получил лично от управител на фирма, за да извърши действие по служба и затова, че извършил действие в негова полза. Както вече стана известно, рекетираният бизнесмен е Сашо Радоловски, а фирмата му „Пауър Инженеринг“ е доставчик на общината на елоборудване…”
Днес на пресконференцията Радоловски заяви: „Явно фирмата/шуменско-варненският консорциум, спечелила поръчката за реконструкция на плевенския площад /Бел. Ред. Плевен за Плевен/ е притисната. Нямам претенции към нея. И добави: Плевенчани се наемат като роби. Няма нито една плевенска фирма по време на този мандат да е директен изпълнител на обществена поръчка!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: