Хитри бракониери лъжат инспектори от ИАРА – Плевен, че били „на пикник“

12.05.2014 13:48

12.05.iara

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА – Плевен са извършили проверки по реките Дунав и Искър, информират от пресцентъра на агенцията. При речен километър 586 на опашката на остров „Лакът”, контролните органи са забелязали да тръгва рибарска лодка, същата е настигната от инспекторите и е извършена проверка. В лодката не са открити риболовни уреди а лицата са заявили, че са били на пикник. Това озадачава инспекторите, които се връщат на остров „Лакът” и след няколко часово търсене са открити добре прикрити акумулаторна батерия, апарат за електроулов, кабели, кепче и около 2 кг. риба – распер. Уредите са конфискувани с констативен протокол, а рибата е върната във водата.
При друга проверка по Дунав на речен километър 586 на опашката на остров „Лакът” са установени в работно положение във водата две риболовни мрежи с дължина 200 метра без марки, които са извадени и конфискувани с констативен протокол. При р. км. 582 също е открита бракониерска риболовна мрежа с дължина 100 метра, която е извадена и иззета. Общо са проверени и 14 риболовни кораба, но нарушения не са констатирани.
Инспекторите на ИАРА – Плевен са извършили проверка и на устието на река Искър. Там е намерена бракониерска риболовна мрежа с дължина 100 метра. Тя е извадена и конфискувана с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: