„Радецки марш”…или за кого свири държавно/общинската/ плевенска филхармония!?

11.05.2014 15:21

Текстът по-долу, снимките, заглавието поднасяме без редакция, взети от публичния официален сайт на ПП ГЕРБ в Плевен. Сега само поставяме въпросите: По информацията и публикувания снимков материал от сайта, ясно се вижда, че става въпрос за предизборно политическо мероприятие на ПП ГЕРБ. Само два факта – опънатият като фон транспарант и представянето на Томислав Дончев като „водач на листата”. От кого Плевенска филхармония е поискала разрешение да свири на предизборно политическо мероприятие? Каква сума е платена на Плевенска филхармония за този концерт? А за репетициите за него? Били ли са всички оркестранти, участващи в концерта, в неплатен отпуск, тъй като събитието се случва в официалното им работно време? Искано ли е тяхното съгласие за участие в предизборно политическо мероприятие? Получили ли са всички в края на концерта, за добре свършена работа, фланелки с надпис ПП Герб?..
Имаме и още въпроси, както и коментари на оркестранти, както и снимки от събитието. Но затова – после….

gerb1

Томислав Дончев и Цветан Цветанов присъстваха на празничен концерт за Деня на Европа в Плевен
Водачът на листата за европарламент на ГЕРБ Томислав Дончев, зам.председателят на партията Цветан Цветанов и народните представители от ГЕРБ Цецка Цачева и Владислав Николов присъстваха на концерт на плевенската филхармония под надслов „Европа в танци”, посветен на 9 май – Денят на Европа. Под диригентската палка на маестро Славей Тинчев бяха изпълнени популярни произведения на едни от най-известните композитори. В концерта се включиха две танцови двойки Десислава Йовелинова и Милчо Петров, Моника Дамянова и Николай Воев.

gerb2
От сцената на препълнената зала „Катя Попова” водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев поздрави плевенчани за Деня на Европа. ”Знам много неща, които унищожават човешката душа и много малко, които я правят по-добра и по-силна, хубавата музика е едно от тях. Уважаеми плевенчани, скъпи приятели, макар че съм в кампания, не съм загубил правото и способността да бъда нормален човек, като всеки от вас. Честит празник! Пожелавам ви да можете и да бъдете истински европейци не само по доходи, но и като дух и самочувствие, каза Томислав Дончев. „ Европа може да бъде всичко. Тя е и континент и общ пазар и политически съюз. Европа, обаче, може да бъде звук, може да бъде багра. Европа може да бъде мечта. Надявам се да не е блян. Европа може да бъде надежда. Европа е и принципи и цели. И се надявам преди всичко, преди Европа да бъде пари и транспортни връзки, да бъде принципи и цели. Преди няколко седмици в Дъблин, Боно каза, че Европа е мисъл, с което съм съгласен, а трябва да я превърнем в чувство, с което също съм съгласен.”, допълни водачът на листата на ГЕРБ за Европейския парламент. Дончев, призова хората да не си мислят,че след 2007-ма година по дефиниция и завинаги сме европейци. „Имам една може би лоша новина. За да бъдеш европеец и за Европа трябва да се трудиш всеки ден. Когато трябва – да бъдем силни, когато трябва – да бъдем разумни, когато е необходимо – да бъдем критични. Затова искам да ви пожелая да бъдете истински европейци. Дори това да означава когато трябва – да сте тревожни. Дори това да означава, когато трябва да сте непокорни и да гласувате, каза още Томислав Дончев.

gerb3
Към плевенчани се обърна и зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той благодари на плевенската структура на партията и кмета на Плевен за поканата. „Говорейки за Европа и правейки кампания за европейски парламент няма по-приятно от това да чуеш такава прекрасна музика и да говориш позитивно, да говориш градивно и да говориш за перспектива , която трябва да се случи с България като част от Европейския съюз, каза Цветан Цветанов . „Благодаря за това, което днес се случва. Това показва нов стил и отношение към всеки български гражданин и съм убеден , че обединени от съдържанието на нашата абревиатура Граждани за европейско развитие на България, ние вървим в правилната посока. Действително по този начин, когато празнуваме този хубав празник – 9 май, си заслужава да се замислим за децата, за това какво правим ежедневно и най-важното е, че трябва да бъдем активни граждани на ЕС. А това се изразява с активната ни роля да гласуваме по съвест и да се възползваме от най-ценното в демокрацията –конституционното ни право да упражним правото си глас. Ниската избирателна активност ни отдалечава от това, за което говорихме до сега – Европа, европейски ценности. Нека всеки един от нас да гласува по съвест. Номер 18 смятаме, че е най-добрият номер, защото Томислав Дончев е успешният водач и капитан на нашия отбор, обобщи Цветан Цветанов.
Водени от кмета на Плевен от ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков и депутатите Цецка Цачева и Владислав Николов, водачът на листата Томислав Дончев и зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов видяха как се преобразява централната градска част на Плевен посредством ремонтите, които усилено вървят от близо 2 месеца по европейска програма за над 5 милиона лева. Движейки се из централната част, те се възползваха от възможността да разговарят очи в очи с плевенчани и да ги поздравят лично за Деня на Европа.”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: