Три училища в Плевен са лицензирани да работят с образователната система „Енвижън“

10.05.2014 16:19

10.05.envision1

НУ „Отец Паисий”, ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Петър Берон“ са вече лицензирани да работят с българската образователна система Енвижън за интерактивни уроци в класната стая със софтуера на фирма „НИМЕРО” ООД. Енвижън е българска софтуерна платформа предназначена за началното образование, която цели да помогне на учителите да направят часовете по-атрактивни за учениците, като ангажира активно тяхното внимание. Освен представянето на възможностите й, участниците в проведените двудневни обучения – учителите от трите училища, имаха възможност да работят с готови уроци на „Енвижън в клас” и да се научат да разработват собствени такива.

10.05.envision2
Според лектора Георги Златаров, който е и търговски директор на обучителната организация НИМЕРО ООД – София, Енвижън (един компютър с много мишки) дава възможност на децата за избор, и това е най-голямото й предимство. Освен това с Енвижън се учи забавно и лесно. Всички деца работят и се включват в обучението. Всяко дете има възможност за отговор. Накрая на урока системата отчита процентите на верните и грешните отговори, прави пълен анализ на учебната успеваемост за конкретния час, за месеца или за тримесечието – кои въпроси са били най-трудни, кои – най-лесни, какво е било участието на екипите и на всеки участник, за колко секунди са отговаряли децата и др. С Енвижън е възможно и провеждането на тестове.

10.05.envision3
Всеки учител влиза в системата с персонален код, създава се виртуален клас, като всяко дете избира своя аватар, с който се представя по време на уроците. В урочните единици могат да се включват видеофайлове, въпроси с избор от 4 възможни отговори, свободни въпроси с изписване на отговори върху виртуална клавиатура или с влачене на картинки. Може да има задачи с пъзели.
Учителите разполагат с богат арсенал от готови уроци за Енвижън, както на фирмата НИМЕРО, така и на издателство „Просвета” и други лицензирани от Министерството на образованието и науката организации, като тези уроци могат да бъдат редактирани и променяни от учителя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: