Официално откриха Центъра за кариерно ориентиране в Плевен

10.05.2014 17:07

10.05.center1

Днес в обновени помещения официално бе открит регионалния за Плевенска област Център за кариерно ориентиране. Сред официалните гости бяха зам.-областният управител Мирослав Михайлов, зам.-кметът Стефан Петков, началникът на РИО – Плевен Албена Тотева и експертът от Министерството на образованието и науката Ганка Илиева. Центърът става факт по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на МОН, с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския социален фонд.

10.05.center2
Основната му цел е подпомагане на учениците при автономен избор на професия и специалност и усъвършенстване на професионалните им умения за усвояване на нови знания и развитие на ученето през целия живот. В центъра се извършва индивидуално кариерно консултиране, кариерно информиране и групова работа от международно сертифицирани кариерни консултанти. Обхванатите ученици при изграждането на система за кариерно ориентиране в училищното образование се разделят на три основни целеви групи – от първи до четвърти клас, от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас.

10.05.center3
Както сподели пред гостите на церемонията ръководителят на Центъра – Кирил Миланов, по програмата за кариерно ориентиране към настоящия момент са преминали 19 141 ученици от област Плевен. От 115 училища в Плевенско към днешна дата са обхванати всички класове на 80 училища от всички общини. Разбирайки новаторската мисия и полезността на кариерното ориентиране сред учениците, от екипа на ЦКО – Плевен само за първия етап на проекта са преизпълнени заложените по план брой ученици с близо 1000 по двата индикатора – за изпълнение и за резултат.

10.05.center4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: