Поредното футболно шоу на учителите срещу учениците предстои в СОУ „Иван Вазов“

09.05.2014 9:59

9.05.vazov

СОУ „Иван Вазов“ – Плевен е училище с установени традиции, спазвани десетилетия наред. Сред тях наскоро се наредиха и Годишните награди на СОУ „Иван Вазов“, които ще се състоят за трета поредна година, информират от школото. Тържествената церемония за награждаване на учениците, организирана от редакционния екип на училищния вестник „В@з Буки Веди” и на ученици от 11Л клас, ще се състои в двора на училището на 13 май от 21 часа.
Преди това обаче ще бъдат зарадвани футболните запалянковци, защото от 19:30 ще се изиграе ежегодният мач абитуриенти-учители, който се превърна в своеобразен ритуал при изпращането на дванадесетокласниците. Традицията води началото си от 1993 г., но два от двубоите не са се състояли и тазгодишният ще бъде юбилеен – двадесети. На терена ще се изправи отборът на випуск 2013/2014, който ще премери сили с тима на „учители и приятели“. Двадесетокласниците, които ще участват във футболната среща, ще бъдат избрани от Станимир Кирилов, преподавател по физическо възпитание в училището и Димитър Димитров, ученик от 12А клас. За целта ще се проведе специален мач-селекция на 10 май от 12:30 часа.
СОУ „Иван Вазов“ е единственото училище, в което се провежда подобно събитие по думите на директора на учебното заведение Димитър Митев. Това се прави с цел да стане шоу, да покажем, че не само можем да учим, но можем и по различен начин да правим нещата… и то както трябва, допълва той. Директорът по традиция също ще се включи във футболния двубой. Ще се опитаме да им покажем, че има още какво да учат, заканва се с усмивка той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: