Първо място за СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Пордим на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

30.04.2014 13:21

На 29-ти април в Плевен се проведе областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.Състезанието е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН, по предложение на ГДПБЗН – МВР и традиционно се провежда в област Плевен.

mvr
Тази година, участие в него взеха отборите, класирали се на първо място в проведените общински състезания: ОУ „Васил Левски“ гр. Белене; СОУ „Васил Априлов“ гр. Долна Митрополия; ОУ „Патриарх Евтимий“ с. Новачане, общ. Никопол; СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Пордим; ОУ „Отец Паисий“ с. Опанец, общ. Плевен, СОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Червен бряг
Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за действия при възникване на бедствия, пожари и аварии, да се възпита у тях чувство за взаимопомощ и за работа в екип при извънредни ситуации. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.
Състезанието се проведе на два етапа. В първия етап състезателите решаваха тест, в който са включени въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Практическите умения на състезателите бяха проверени на втория етап от състезанието. Учениците участваха в състезателни игри, в които демонстрираха уменията си за дейстивия при приодни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, изпозлзване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ.
Резултатите от крайното класиране в състезанието са, както следва:
І – во място: – СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Пордим.
ІІ – ро място: ОУ „Отец Паисий“ с. Опанец, общ. Плевен.
ІІІ – то място: СОУ „Васил Априлов“ гр. Долна Митрополия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: