СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим спечели общинския кръг на надпреварата „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ (галерия)

23.04.2014 14:41

23.04.pordim1

Общинският кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – Вълчитрън, информираха от пресцентъра на Община Пордим. Участие взеха учениците от шести и седми клас на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим, ОУ „Христо Ботев“ – Одърне, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Тотлебен и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – Вълчитрън. На първо място се класира отборът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим, на второ – отборът на домакините, на трето – отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Тотлебен, а на четвърто отборът на ОУ „Христо Ботев“ – Одърне.

23.04.pordim2
Целта на състезанието беше да се провери реалната и практическа подготовка на децата за действие и защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. То се организира от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерство на образованието и науката, Община Пордим и включва теоретична и практическа част. Теоретичната част представлява решаване на тест, който показва какво е нивото на усвоените знания от първи до седми клас.

23.04.pordim3
В практическата част чрез състезателни игри четирите отбора демонстрират придобитите умения и навици за защита при природни бедствия като земетресения, наводнения, пожар, при промишлени аварии, при радиоактивно или химическо замърсяване и други извънредни ситуации, както и оказване на първа помощ. Всяка година се организира такава проява, която се провежда в три кръга: общински, областен и републикански. Класиралият се на първо място отбор ще участва в областния кръг на 29 април. Излъченият там победител ще се състезава в републиканския кръг на ученическото състезание.

23.04.pordim4

 

23.04.pordim5

 

23.04.pordim6

 

23.04.pordim7

 

23.04.pordim8

 

23.04.pordim9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: