Илияна Йотова в Плевен: Текстът за спирането на еврофондовете вероятно е изготвен под диктовката на ГЕРБ (видео)

22.04.2014 21:04


Текстът за спиране на евросредствата към България бе изцяло дело на ГЕРБ и най-вероятно изготвен под тяхна диктовка. Това каза Илияна Йотова по време на откриването на нейния нов информационен център в Плевен. По думите й, целта на тези центрове е да спомогнат за избягването на уронване имиджа на България в Европа с подобни манипулации, чрез информиране на гражданското общество. Според Йотова, трябва да има по-добра връзка между Европа и нейните граждани, за да може Брюксел да не се вижда само като едно място, което налага ограничения и санкции.

22.04.yotova
„Има предимства от членството ни в Европейския съюз. Чрез изграждането на информационна мрежа от центрове из страната можем да осведомяваме гражданите за европейски програми и фондове, за да се избегне изпускането на срокове и загубата на финанси”, каза още Илияна Йотова. Според нея, в Европа има опити за налагане на двойни стандарти и е нужно единство и гласуване в интереса на страната, за да се избегне създаването на тези стандарти. Тя даде пример със състоялото се гласуване на документ за ситуацията в Украйна: „Защо се предлага спирането на Южен поток, което би имало негативен ефект върху България, Унгария, Словения, Италия и т.н., а не спирането на Северен поток, което би имало негативен ефект върху другите държави? Този документ, включващ и текста за тежки икономически санкции против Русия, мина благодарение на гласовете на ЕНП и колегите от ГЕРБ, докато социалистите гласуваха с „въздържал се” и „против” двата текста”, каза още Йотова.

22.04.yotova1
Малко след откриването на информационния център по покана на местни интелектуалци Илияна Йотова участва в дебат на тема „Какво прави българският евродепутат за България в Европейския парламент“. Срещата се състоя в зала „Плевен“ на Областна администрация, която буквално се оказа тясна за многобройната аудитория събрала се там.

22.04.yotova2

 

22.04.yotova3

 

22.04.yotova4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: