Гребен клуб „Буря“ търси дарители в годината на двоен юбилей. Да помогнем!

19.04.2014 10:22

19.04.burq

През тази година гребният спорт в Плевен навършва 50 години, а Гребен клуб „Буря“ – 10 години от основаването си през 2004 г. Този юбилей ни дава повод да помислим за развитието на клуба, припомняйки си всички постигнати успехи, заради които наистина си заслужава да се гордееш и подкрепяш младите ни таланти, споделят от клуба, допълвайки, че през тези 50 години в Плевен израснаха гребци, които са представяли България на европейски, световни и олимпийски регати. Младите гребци на Гребен клуб „Буря“ постигат отлични резултати и имат реални шансове през 2015 г. да участват в Балканиада и европейски регати, но за да стигнем дотам искрено се нуждаем от вашата помощ, обръщат се към плевенчани от ГК „Буря“.
От клуба посочват, че материална част – лодки и гребла, е на много ниско техническо ниво. „През тези 10 години успяхме да си извоюваме и оборудваме зала за общофизическа подготовка, изградихме два пристана и стелажи за лодките. Поддържаме гребната база на яз. „Сопот“ в сравнително добро за провеждане на спортни лагери състояние. Лодки и гребла за обучение и тренировки има, но са на повече от 20 години, а малките ни лодки не стават за състезания. Водните площи на които тренираме и се състезаваме са на разстояние от града ни и транспортираме гребците с кавото намерим. Само труд и ентусиазъм не са достатъчни. За да сме на едно стартово ниво с другите отбори нашата цел е да закупим лодки скиф (единични) и един пътнически бус (втора ръка) за транспорт на гребците и теглене на ремаркето с лодките. Клубът има талантливи и упорити деца, които с тези лодки ще могат да участват на състезанията и на контролните тестове за национален отбор и международни състезания през 2015 г.“, казват от Гребен клуб „Буря“.
В тази връзка, от клуба се обръщат с молба за помощ към всички приятели, като за целта е разкрита специална набирателна сметка. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на лодки, а изразходването им ще става с одобрение на Управителния съвет на клуба. Накрая ще бъде направен подробен отчет в сайта на клуба за постигнатите резултати. „Нито лев от дарителската кампания няма да бъде използван за други цели. Обещаваме ви!“, категорични са от ГК „Буря“. Всеки, който желае да помогне на талантливите плевенски деца, може да го направи ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: