Студенти от Свищов гостуваха в Община Белене

16.04.2014 8:08

16.04.belene1

15 студенти от СА „Димитър А. Ценов” – Свищов, специалност „Публична администрация”, водени от преподавателя си ас. д-р Юлиян Господинов, посетиха Белене вчера. Те се запознаха с кмета на общината Момчил Спасов, Елена Маринова – директор на дирекция „Обща администрация”, главния счетоводител Мая Терзиева, началник-отдел „СИП и ФП” Маргарита Перникова, ст. експерт „Разработване и управление на проекти” Елица Карлева и ст. експерт „Човешки ресурси” Бистра Мънева.

16.04.belene2
В зала 26 на общинската администрация младите икономисти бяха запознати със структурата на Община Белене, бюджета и проектите, по които работи. Интерес предизвика темата „Как се постъпва на работа в общинска администрация?”. „Всеки един кмет има нужда от мотивирани и амбициозни служители, от екип, който да е креативен и действен”, заяви кметът Момчил Спасов. Пред студентите от свищовското висше училище той изтъкна, че също е възпитаник на СА „Д. А. Ценов”, както и много от служителите в администрацията. „Дори ст. експерт „Човешки ресурси” – г-жа Мънева, която също е завършила висшето училище, което вие сте избрали, започна работа в администрацията по програма „Старт в кариерата”. Вашият преподавател ас. д-р Юлиян Господинов дълги години бе част от екипа ни по разработване и управление на проекти”, посочи още кметът Спасов.

16.04.belene3
15-те студенти, освен общинската администрация, посетиха Дирекцията на Природен парк „Персина”. Главен специалист „Връзки с обществеността и образователни програми” Даниела Каракашева ги запозна с богатството на ПП „Персина”. Студентите разгледаха и крепостта „Димум”, която се намира в непосредствена близост до административната сграда на парка. Визитата на студентите бе по проект „Нови знания и умения за успешна професионална реализация на студентите от СА „Д. А. Ценов” – Свищов” – BG051PO001-3.1.07-0019, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г. По проекта те вече посетиха общинските администрации на градовете Русе и Свищов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: