Великденски базар и куп успехи за възпитаниците на НУ „Христо Ботев“

14.04.2014 13:17

Днес в Начално училище „Христо Ботев” – Плевен се откри благотворителен базар, организиран от екипа на училището съвместно с Училищното настоятелство. По традиция дни преди Великден всяка година се организира такъв базар, като събраните средства се даряват на ученици от училището в нужда. Пъстри маси с боядисани и нетрадиционно декорирани великденски яйца, типични великденски сувенири, козунаци, всичко, което може да придаде допълнително обаяние на най-светлия християнски празник – Възкресение бе изложено в двора на училището. Експонатите са изработени от децата с помощ от родителите. Празничната програма бе подготвена от първокласниците. От сцената прозвучаха стихове за Лазаровден, Цветница, Великден, Гергьовден и народните песни „Боряно, Борянке”, „Лаленце се люлее”.

14.04.botev1
Директорът на училището, Цветелин Горанов, поздрави присъстващите и благодари на учениците и техните преподаватели за участието им през изминалите почивни дни в обявените състезания по английски, математика и в музикален фестивал. Съобщи, че Вокална група „Ботевци пеят” е участвала на 12 и 13 април в Десети национален фестивал „Родолюбие” – Панагюрище 2014. Те са класирани на трето място в първа възрастова група за изпълнението на песента „Хубава си, моя горо” от престижното жури в състав доц. Етиен Леви, преподавател по поп и джаз пеене в НБУ, Светослав Лобошки, композитор и аранжор и Дочка Кацарева, музикален педагог, основател на конкурса. Второ място завоюва Клавдия Орлешкова с индивидуално изпълнение на песента „Море, пиле” сред 46 изпълнения в първа възрастова група.


Отлично са се представили и малките математици. Във Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България, секция Плевен на 12 април на първо място са класирани: Екатерина Найденова и Павел Бързашки от І клас, Ева Русева – ІІ клас и Йоан Василев – ІІІ клас. На второ място са Виктория Монова – І клас, Емилия Петрова – ІІ клас и Христо Маринов – ІV клас. На трето място са Виктор Петков, Никола Маринов и Ивайло Нацев от І клас, Константин Николов и Даниел Желев – от ІІ клас, Калоян Йоргов от ІІІ клас.
Достойно представят училището и четвъртокласниците Даниел Илиев и Стефан Резашки в Националното състезание по правопис на английски „Speeling Bee” във Велико Търново на 12.04.2014 г. Те стигат до последния кръг и се състезават с ученици от седми клас.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: