Самодейци поставиха „Скакалци“ по Ст. Л. Костов на гулянска сцена

10.04.2014 13:16

10.04.gulqnci1

На 4 април Самодейният театрален колектив при НЧ „П. Р. Славейков 1923” – Гулянци постави „Скакалци” по Ст. Л. Костов. Режисьор на постановката е Венелин Геров. Премиерата премина при изключителен интерес от страна на гулянската общественост. Малки и големи се стекоха в салона, за ежегодната си среща с театъра и за пореден път останаха очаровани от образите, които се превъплътиха на сцената.

10.04.gulqnci2
„Скакалци” е сред най-известните пиеси на най-изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов. Пиесите му не слизат от българските сцени вече толкова години и са сред любимите на гулянския театрален колектив и публика, тъй като са прекрасно написани, с безупречен усет за театралност. Те са гневна сатира на обществото, на провалената му нравственост, на алчността и безочието в отношенията между хората. Теми и образи, за съжаление, актуални и днес.

10.04.gulqnci3
В „Скакалци” на преден план излизат нагласени търгове, безогледна корупция, залагане на семейна и лична чест в името на печалбата, изнудване от страна на контролните органи, които като ята скакалци, налитат върху всеки производител. Образите, изградени от любимите комици на гулянската публика, създадоха много настроение, но и красноречиво поставиха заложените в пиесата проблеми.
След падането на завесата хората дълго аплодираха на крака актьорите, екипа зад кулисите и разбира се Венелин Геров, който повече от 30 години е режисьор на театралните постановки в Гулянци. Самодейците благодариха на първо място на публиката, която осмисля труда им, на кмета на общината, който подкрепя колектива и на гл. архитект на общината Светла Радулова, която за втора година изработи декорите за постановката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: