Деница от ОУ „Лазар Станев“ ще бъде шеф на Горското за ден

08.04.2014 12:03

8.04.konkurs1

Деница Валентинова Вълчева от 7 клас на ОУ ”Лазар Станев” в Плевен е победител в конкурса за рисунка „Хубава си, моя горо!”. Както писахме, инициативата се организира от Държавно горско стопанство – Плевен под патронажа на областния управител на Плевенска област Илиян Йончев и е посветена на Седмицата на гората. Церемонията по награждаване се състоя днес в училището, чийто възпитаник е победителката, а специални гости там бяха областният управител и директорът на Държавно горско стопанство – Плевен, Иван Мариновски.

8.04.konkurs2
Рисунката на Деница спечели най-много гласове. Присъдени бяха по две втори и две трети места във възрастови групи от 1 до 4 и от 5 до 8 клас. В групата на по-малките ученици второто място е за Хрисимира Драганова от СОУ ”Иван Вазов” – Плевен, третото – за Христина Съйкова от същото училище. В голямата възрастова група второто място е за Николета Борисова от Помощно училище-интернат „Асен Киселинчев” – Долни Дъбник, а третото – за Борислава Дакова от ОУ ”Лазар Станев”. Присъдена бе и една поощрителна награда за рисунка с най-добро послание – на Кремена Александрова от 2 клас на ОУ ”Св. Климент Охридски”. Авторите на отличените творби получават награди и грамоти, а най-добрите рисунки вече са поставени в рамки и ще бъдат експонирани в Държавното горско стопанство в Плевен.

8.04.konkurs3
Победителката в конкурса ще бъде „директор за един ден” в Държавното горско стопанство в Плевен, а това както сподели Иван Мариновски ще стане на 14 април, понеделник. Също така, оттам решиха да поощрят малките художници и предоставиха по три фиданки на всички учебни заведения, чийто възпитаници се включиха в конкурса. Една от тях бе засадена в двора на ОУ „Лазар Станев“ лично от шефа на Горското и областния управител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: