Непалски танц съпътства дипломирането на 105 възпитаници на Факултет „Обществено здраве“ на МУ – Плевен (галерия)

07.04.2014 15:04

7.04.diplomiraneq

Промоцията на бакалаври и магистри от специалностите във Факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен се проведе днес в Аудиториум „Магнум“ на Втора клинична база. Навръх Деня на здравния работник се дипломираха общо 105-ма бакалаври и магистри от две специалности на Факултет “Обществено здраве”: 32-ма бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2013; 30 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2014 и 43-ма магистри от специалност „Управление на здравните грижи“, випуск 2013 и 2014.

7.04.diplomirane2
Сред специалните гости на церемонията бяха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител Илиян Йончев, д-р Пенка Стефанова – директор на РЗОК – Плевен, д-р Иван Йорданов – директор на Областната дирекция по безопастност на храните – Плевен, представители на медицинските университети в Пловдив и Варна, както и проф. д-р Хенк тен Хаве – доктор хонорис кауза на МУ – Плевен, дългогодишен директор на Секцията по биоетика на ЮНЕСКО и настоящ директор на Центъра по етика в здравеопазването на университета Duquesne, Питсбърг, САЩ. Приветствие към присъстващите в зала „Магнум“ отправи ректорът на МУ – Плевен, проф. Славчо Томов, който пожела на дипломантите сили и упоритост по пътя на професионалната им реализация. Убеден съм, че всички вие ще положите необходимите усилия за утвърждаването си като добри специалисти в нашата страна, ще продължите да се усъвършенствате, но и да помните, че зад всяко ваше професионално действие стои името на висшето училище, както и авторитетът на вашите преподаватели, посочи проф. Томов.

7.04.diplomirane3
От името на дипломантите приветствие поднесоха Миглена Петрова – бакалавър в специалност „Управление на здравните грижи“ и Михаил Колев – бакалавър в специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“. Церемонията бе съпътствана и от музикално-танцова програма. В нея студентки от Непал представиха традиционен танц от своята страна, а уменията си демонстрираха също изпълнителите от Перкусионен ансамбъл „Акцент“ при НУИ „Панайот Пипков“.

7.04.diplomirane4

 

7.04.diplomirane5

 

7.04.diplomirane6

 

7.04.diplomirane7

 

7.04.diplomirane8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: