Печелиш конкурс за рисунка – ставаш шеф на Горското в Плевен за ден!

01.04.2014 11:58

1.04.gora1

Почти 100 рисунки на деца от учебни заведения на територията на Плевенска област пристигнаха за конкурса „Хубава си, моя горо!”. Инициативата се организира от Държавно горско стопанство – Плевен под патронажа на областния управител на Плевенска област и е посветена на Седмицата на гората. Конкурсът бе обявен за ученици от 1 до 8 клас. Най-добрите творби бяха изпратени в Областна администрация, а днес бяха предоставени на директора на Държавно горско стопанство – Плевен, Иван Мариновски. До края на тази седмица комисия ще избере най-добрата рисунка. Това със сигурност няма да е никак лесно, тъй като децата са показали и талант, и креативност, коментира Мариновски. Много от творбите носят ясно изразено гражданско послание за опазване на природното богатство. Част от рисунките ще радват служителите и посетителите в Държавно горско стопанство – Плевен, където ще бъдат експонирани.

1.04.gora2
Авторът на рисунката, която спечели най-много гласове ще има уникалния шанс да бъде „директор за един ден” в Държавното горско стопанство в Плевен, а на учебното заведение в което учи ще се предостави посадъчен материал, който с помощта на специалисти на стопанството ще бъде засаден в двора на училището. Предвижда се това да стане на 8 април 2014 г.

1.04.gora3
Седмицата на гората традиционно се провежда през първите пълни седем дни на месец април. Тази година тя е от 7 до 13 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: