Михо Михов и Цветан Антов в евролистата на АБВ. Мишо Шишков е другата „плевенска” връзка

30.03.2014 14:18

Национална гражданска инициатива АБВ обяви коалиционните си партньори за предстоящия евровот, представи и имената в евролистата си. Политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева, Обединени социалдемократи с лидер Йордан Гергов, Обединен блок на труда – лейбъристи с лидер Екатерина Атанасова и Българска партия ЛИБЕРАЛИ с лидер Михаил Шишков. Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ каза, че АБВ води преговори и с други формации, в законовия срок ще бъде обявен и окончателният вариант на коалицията.

abvto

Георги Първанов обяви и имената в евролистата на АБВ:
„Начело на листата ще бъде Ивайло Калфин – на добрият български евродепутат по всички обективни класации на европейските институции. „Господин Калфин е със значим принос с извоюването на допълнителните компенсации за спрените четири реактора на АЕЦ „Козлодуй в размер на близо 600 млн. евро, той има своя решеващ принос за това европейската валута да се изписва на кирилица, г-н Калфин издейства достъпа до публична информация на ЕС в интернет, активно участва в договарянето на бюджета на ЕС за 2014-2020 година. Мога да кажа, че това е един от бюджетарите на европейската комисия, един изключителен професионалист и добре познат в българската политика, на българското общество“, каза Първанов.
На второ място е Генерал от резерва Михо Михов, 65 години; военен летец-изтребител. Командващ на Военновъздушните сили и Началник на Генералния щаб на Българската армия (1992-2002). Съветник на президента по военната сигурност и посланик на България в Република Македония (2002-2009).
На трето място – изборът на младите Константин Проданов, 37 години; финансист и икономист; съветник по икономическите и финансови въпроси на президента Георги Първанов (2011-2012). Работил е в най-реномираните международни инвестиционни банки в Япония, а понастоящем е главен мениджър в инвестиционна компания в България.
На четвърто място – Нина Найденова, 34 години; икономист. Работи като търговски директор в международна компания. В Германия е работила в мултинационална компания за международна търговия. Завършила е международна търговия в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и финанси в Стопанската академия „ Д. А. Ценов” в Свищов.
Росица Янакиева, 59 години; кмет на Перник – втори мандат; избрана за кмет на годината; член на УС на Националното сдружение на общините в България; зам.-председател на българската делегация на Конгреса на Съвета на Европа;
Проф. Андрей Андреев, 58 години; инженер по геодезия, картография и фотограметрия и преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, катедра „Геодезия”. Има квалификации и обучения в Бърно, Чехия и Канада.
Д-р Драгош Методиев, 46 години; специалист по гръдна и коремна хирургия; началник отделение „Гръдна хирургия” към Комплексен онкологичен център Велико Търново; общински съветник в град Велико Търново; завършил е медицина в София, специализирал е в Румъния и Германия, практикувал в София, Пловдив и Плевен.
Ивета Станкова-Пенкова, 35 години; общински съветник в град Монтана. Завършила е медицински колеж, град Враца, специалност „Здравни грижи“. Завършва „Политически мениджмънт” в СУ „Св. Климент Охридски“ и „Социални дейности” във Великотърновския университет „Св Св Кирил и Методий“.
Доц. Меглена Темелкова, на 38 години от Варна. Завършила е право във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“ и финанси в Икономическия университет – Варна. Специализирала е Международно търговско право и Международен бизнес. През 2007 година защитава дисертация на тема „Оптимизация на производствени системи при тяхното преструктуриране“ и получава образователно-квалификационна степен „Доктор“ по научната специалност „Организация и управление на производството“. През 2010 година с решение на ВАК получава научното звание „Доцент“. Работи във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ от 2007 година, където преподава по „Контролинг“, „Управление на туроператорската и турагентската дейност“, „Лидерство“. Чела е лекции по „Контролинг“ в Университета в Сефтенберг – Германия. Автор е на над 50 публикации в страната и чужбина в областта на контролинга и производствения мениджмънт. От 2009 е ръководител на „Грид Институт“ – България, позициониран във ВСУ „Черноризец Храбър“ и работещ съвместно с „Грид институт“ –Германия, имащ за цел изграждането на бизнес лидери в условията на все по-глобализиращи се конкурентни пазари.
Доц. Георги Вълчев, 52 години; историк и културолог; преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски” във Философски факултет; женен, с едно дете. Владее френски и руски езици. В Европейския парламент ще работи за разширяването на европейските образователни и културни програми.
Минко Ангелов, 50 години; инженер и бизнесмен, заместник-кмет на Хасково с ресор „Европейски проекти и програми”, общински съветник в Община Хасково – 4 месеца, съветник в Министерството на регионалното развитие и благоустройството – 1 година. Притежава собствена компания за информационни технологии; участвал е в създаване на законопроекти за насърчаване на бизнеса.
Ангел Ризов, на 28 години; магистър по право от СУ „Св. Климент Охриски”, адвокат в Софийска Адвокатска Колегия, работи в Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници”. Владее английски, руски и немски.
Ивайло Русчев, 26 години; завършил е University College London, Лондон – Стратегически мениджмънт – едногодишна магистърска програма, която покрива ключовите елементи от стратегическия мениджмънт, анализи на риска, креативно мислене и корпоративни финанси. 2007-2011 European Business School, Лондон – Международен Бизнес с маркетинг и Мандарин, 2009-2010 – Nanjing University, Нанджинг, НР Китай. 2002-2007 – Евроучилище „Ровел“, София. Компетентен по MS Office, HTML, Bloomberg, Adobe Photoshop, Date base research, Dreamweaver. Владее анлглийски, мандарин, испански. 2012 година до сега работи в „Тандем – Попово“ ООД, България. Мениджър стратегическо планиране. 2012 г. „Българска стопанска камара“ – младши оценител на компетенции. 2012 г. – доброволец по проект „Местен старт за Европейско бъдеще“ с финансовата подкрепа на ЕС и „Младежта в действие“, 2011-2012 Администрация на президента на Р България.
Цветан Антов – баскетболист, основен състезател на националния отбор на България, Спартак (Плевен), Лориен (Франция) и Лил (Франция) през 90-те години на ХХ век. Антов има бронзов медал от европейското първенство с младежкия национален отбор по баскетбол, две шампионски титли и една купа на България със Спартак (Плевен). Като капитан на Спартак (Плевен) Антов има съществена заслуга за най-големите европейски успехи на клуба. С Цветан Антов в редиците си Плевен побеждава най-титулованите клубове на Стария континент Реал (Мадрид), Партизан (Белград), Бенфика (Лисабон) и др. в турнирите на ФИБА през 1995 и 1996 г. След прекратяването на състезателната си кариера Антов става старши треньор на плевенския Спартак, а по-късно и президент на клуба.
Доц. Апостол Апостолов, еколог;
Николай Томов, мениджър от туристическия бизнес
Ростислав Павлов, икономист, секретар на община Силистра
Информация – пресцентър, заглавие – плевен за плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: