Супер шоу с Колело на късмета спретнаха стоматолози в Плевен (галерия + видео)

29.03.2014 9:43

29.03.dental1

Благотворително състезание подгря снощи участниците в Третия национален форум по дентална медицина, на който Плевен е домакин до неделя. Мащабната проява се организира от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз в Плевен с председател д-р Камен Петракиев, а надпреварата, с която бе даден стартът на форума, се проведе в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център при МУ – Плевен. Специален гост там бе председателят на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз, д-р Борислав Миланов, който приветства участници и гости, нескривайки вълнението си.

29.03.dental2
Преди пет години група ентусиасти решихме, че Българският зъболекарски съюз има нужда да разшири своята дейност и първите стъпки, които предприехме, бяха по възстановяването на студентските организации в София, Пловдив и Варна, сподели той. Д-р Миланов посочи, че това време е минало неусетно и тогавашните студенти вече имат по една година трудов стаж като специалисти по дентална медицина. Председателят на УС на Българския зъболекарски съюз отбеляза, че макар и професията на стоматолога да е за хора индивидуалисти, те трябва да се стремят да бъдат заедно – и когато учат нови неща, и когато се веселят.

29.03.dental3
Именно между студенти по стоматология се проведе и състезанието, откриващо националния форум. Участие в него взеха три отбора от по двама представители, възпитаници на факултетите по дентална медицина в Пловдив и Варна. Надпреварата протече в пет кръга, в които студентите трябваше да отговарят на въпроси от сферата на денталната медицина, а при правилен отговор получаваха 120 точки. Изтеглянето на въпросите стана със завъртане на специално подготвено Колело на късмета, което се превърна в топ атракцията на вечерта. Като бонус за участниците, организаторите бяха поставили и сектори с имената на фирмите-спонсори на проявата, при спирането на които състезателите директно получаваха точките без да се потят над трудните въпроси.
Както сподели председателят на Районната колегия на БЗС в Плевен, д-р Камен Петракиев, благотворителната кауза на състезанието е подпомагане обучението на студенти от Медицинския университет в нашия град, като за целта е генериран фонд в размер на 2000 лв. Предстои ръководствата на МУ – Плевен и Студентския съвет към университета да определят как точно ще бъдат разпределени средствата, отбеляза д-р Петракиев. Разбира се, както подобава на едно състезание, много изненади имаше и за участниците в него. Спонсорите на събитието бяха осигурили куп предметни награди, които ще бъдат от полза в професионалната дейност на младите специалисти.

29.03.dental4
Водеща на проявата бе актрисата от трупата на драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Ива Николова, която бързо спечели симпатиите на гостите. За пореден път тя демонстрира и чудесните си певчески умения, а част от най-музикалните стоматолози също се включиха в изпълненията без грам притеснение.

29.03.dental5

 

29.03.dental6

 

29.03.dental7

 

29.03.dental8

 

29.03.dental9

 

29.03.dental10

 

29.03.dental11

 

29.03.dental12

 

29.03.dental13

#тагове:

НАЙ-НОВИ: