С кои изпълнители на медицинска, дентална помощ и аптеки сключи договор Здравната каса

28.03.2014 12:56

Районната зравноосигурителна каса /РЗОК/ в Плевен е публична институция, която работи за опазване и укрепване здравето на гражданите и им осигурявя свободен избор на изпълнител, сключил договор с нея, както и качествено и всеобхватно обслужване.

rzok
В изпълнение на своята мисия РЗОК извърши договаряне по реда на НРД 2014, в резултат на което сключи следните договори с изпълнители на медицинска, дентална помощ и аптеки:

Първична извънболнична медицинска помощ

С изпълнители на първична извънболнична медицинска помощ /ПИМП/ са сключени 203 договора, от които 195 са с индивидуални практики и 8 с групови практики за ПИМП;
Специализирана извънболнична медицинска помощ
С изпълнители на специализирана извънболнична медицинска помощ /СИМП/ и медико-диагностична дейност /МДД/ са сключени общо 102 договора, от които:
с изпълнители на СИМП са сключени 89 договора /в т. ч. 7 с нови договорни партньори/
с изпълнители на МДД – 7 договора /в т. ч. 2 с нови договорни партньори/;
С лечебни заведения за болнична помощ, изпълняващи договор за специализирана помощ на територията на населено място, поради липса на друг изпълнител на специализирана помощ /ДКЦ/МЦ/ по чл.13, ал.2 от НРД 2014 – 5 договора и един договор с изпълнител за комплексно диспансерно наблюдение /КДН/;

Дентална помощ

С изпълнители на първична извънболнична дентална помощ /ПИДП/ и специализирана извънболнична дентална помощ /СИДП/ са сключени общо 151 договора в. т.ч.:
148 договора с изпълнители на ПИДП /144 – с индивидуални практики за ПИДП, 2 – с групови практики за ПИДП;
2 договора с Дентален център /ДЦ/МДЦ/ и 3 договора с изпълнители на СИДП-един с индивидуална практика /ИП/ за СИДП и 2 договора с ДЦ/МДЦ;
Аптеки
Сключени са общо 132 договора със 75 аптеки на територията на плевенска област. От тях 78 договора са за отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК, 29 договора са за отпускане на лекарствени продукти на ветерани от войните и 25 договора за отпускане на лекарствени продукти на военноинвалиди и военнопострадали;

Болнична помощ

Договори с лечебни заведения /ЛЗ/ за болнична медицинска дейност /БМП/:
В определения в НРД 2014 срок всички контрагенти на РЗОК-Плевен, работили с нея през 2013 г, в т.ч. и един нов изпълнител., са подали заявления за сключване на договор за медицински дейности за болнична помощ.
Броят на заявленията за дейност по клинични пътеки с ЛЗ за БМП през 2014 г. е общо за 919 пътеки. Заявена е и дейност по КП № 71, която е изцяло нова за РЗОК- Плевен.
В процеса на договарянето отказ за сключване на договор от страна на РЗОК има за 72 бр. клинични пътеки. От своя страна оттеглените от заявленията клинични пътеки от страна на болниците са 20 бр. В резултат на процеса по договаряне РЗОК-Плевен е сключила договор за изпълнение на 827 бр. клинични пътеки с общо 16 бр. лечебни заведения. През 2013 г.РЗОК-Плевен е работила в изпълнение на сключени договори по 833 КП, т. е. през настоящата година се наблюдава спад от 6 КП, в сключените договори.
Постъпили са заявления за сключване на договор за изпълнение на 26 високоспециализирани медицински дейности /ВСМД/, при изпълнявани през 2013г. – 27. Сключени са 4 договора с 4 ЛЗ за изпълнението на този вид дейности.
През 2013 г. РЗОК-Плевен е работила по договори с ЛЗ за БМП за изпълнението на 21 клинични процедури и процедури, в т. ч. 2 процедури по Приложение №11 и №12 за репродуктивна медицина.
През настоящата 2014 г.процедурите по репродуктивна медицина вече не са обект на финансиране от страна на НЗОК. Броят на заявените клинични процедури и процедури е 13. От тях 14 са клинични процедури по Приложение №19 за лечение на онкологични заболявания и 3 броя по Приложение №20 от НРД 2014 г. касаещи интензивно лечение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: