Лиза Оморегие голмайстор за националките ни срещу Израел

28.03.2014 9:05

28.03.liza

Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие продължава да играе страхотно за националния тим на България, пише plevensport.eu. В първи двубой от европейското издание на турнира „Чалъндж трофи“ Лиза стана топ-реализатор със 7 гола за нашия отбор при победата му над Израел с 24:21. Това беше мач от първия кръг на битката в предварителна група „Б“, като срещата се игра в зала „Неаполис“ в Лариса (Гърция).
Срещата срещу Израел започна равностойно и полувремето завърши 10:9 в наша полза. Сериозния си удар тимът ни нанесе в първите минути на второто полувреме, когато със серия от 6:1 националките ни успяха да натрупат комфортен аванс, който в последствие умело запазиха, за да триумфират като победителки. Независимо, че плевенчанката Елизабет Оморегие вкара най-много попадения за България в мача, за играч на двубоя от българския състав беше определена Станислава Димитрова, която реализира 6 попадения за успеха.
В турнира участват осем тима. Те са разделени в две предварителни групи. България е в група „Б“ с отборите на Естония, Израел и Армения. В група „А“ са съставите на Гърция, Молдова, Латвия и Белгия. В събота и неделя са полуфиналите и финалът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: