Достена Лаверн в Плевен: Дясната политика обслужва единствено хищниците на финансовия капитал

28.03.2014 17:42

28.03.dostena

Крайно време е Европа да развърже кесията и това ще бъде голямата промяна, ако Партията на европейските социалисти вкара повече депутати на предстоящите евроизбори. Това сподели днес в Плевен журналистът Александър Симов – осми в листата на „Коалиция за България“ за вота на 25 май. Заедно с него бе и петата в листата – Достена Лаверн. Според Симов, политиката на финансови ограничения и рестрикции е довела Европейския съюз не само до икономическа криза, но и до политическа такава. „Управляващото дясно мнозинство вече няма нови идеи, които да предлага и така проявява особен садизъм, прилагайки десните икономически догми. А резултатът от това е ясен – разпадане на самата социална тъкан на ЕС и възход на националистическите партии“, отбеляза популярният журналист.
Според Александър Симов, след години на провален преход хората у нас вече търсят реален ангажимент от страна потенциалните си представители в Европейския парламент. България също се намира в такъв повратен момент, в какъвто е и целият ЕС и оттук нататък ангажиментът на „Коалиция за България“ ще е гласът на тези хора да бъде трансформиран в реална политика, посочи Симов.
Обезверяването на младите хора и оставянето на цели поколения без работа и надежда е престъпление и едно такова общество не може да очаква, че по-късно тези хора ще работят за него, заяви Достена Лаверн. Тя отбеляза, че в момента се намираме на един своеобразен кръстопът и това е исторически момент за целия Европейски съюз. Защото след като икономическата криза доказа, че десните политически сили са се провалили, същите те продължават да са мнозинство в Европарламента и продължават да предлагат десни изходи, изтъкна Лаверн. По думите й, дясната политика обслужва единствено хищниците на финансовия капитал, а при евентуална победа на евроизборите левите партии ще са изправени пред огромната отговорност да върнат обществата на хората. Аз съм сигурна, че социалистите ще поемат този курс в името на обществата, които някои опитаха да заместят с пазара, изрази увереност кандидат-евродепутатът от левицата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: