Ученици от Гулянци стартираха благотворителна акция за децата от Дом „Детелина“

27.03.2014 13:15

27.03.detelina1

На 25 март – Благовещение учениците от 11А клас на СОУ “Христо Смирненски” в Гулянци с класен ръководител Емилия Кръстева дадоха официален старт на организираната от самите тях благотворителна акция „Светъл Великден за децата от Дом „Детелина” – Плевен”.

27.03.detelina2Инициативата на младите хора започна с концерт от техни изпълнения в центъра на Гулянци, където бе разположен мобилен пункт за дарения. Хубавата музика и пъстрата тълпа привлече не малко граждани и самите организатори определиха този първи ден от своята акция като много успешен. Особено развълнувани те бяха от вниманието на кмета на Община Гулянци Лъчезар Яков, който лично ги поздрави за инициативността и пусна дарение в кутията.

27.03.detelina3
Акцията на учениците ще продължи до Великден. Всеки вторник и петък преди обяд в центъра на града ще бъдат организирани мобилни пунктове за дарения. В останалите дни дрехи, играчки, книжки и помагала за деца на възраст от 3 до 6 години се събират в училището. За парични дарения в търговските обекти в града, в общината, училището и офиса на кабелната телевизия са поставени кутии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: