Община Пордим и Сдружение „Център Отворена врата“ със статуетка за „Проект на годината 2013 в социалната сфера“

25.03.2014 14:01

25.03.pordim1

На 24 март в Камерна зала „България“ в София за девета поредна година Фондация „Лале” проведе церемония за връчване на годишните награди „Проект на годината за 2013 г. в социалната сфера“. Фондация „Лале” е неправителствена организация, основана през 2004 г. с мисия да насърчава социалната отговорност в българското общество. Тя стимулира сътрудничество между гражданското общество, бизнеса и държавата за подобряване качеството на живот и възможностите за развитие на хората в България.

25.03.pordim2
Статуетката за „Проект на годината 2013” е връчена на Община Пордим в партньорство със Сдружение „Център Отворена врата”. Проектът „Социалното предприятие – форма за подобряване социалния статус на младежи, напускащи институции” е с бенефициент Община Пордим и партньор Сдружение „Център Отворена врата”. Целта на проекта е подобряване на социалния статус и включване в социалната икономика на младежи, напускащи институции. Създадено е социално предприятие – ателие за дървообработване, в което младежи, навършили 18 г., изработват съоръжения за детски площадки и паркове.
Наградата получиха лично Илиян Александров – кмет на Община Пордим и Златка Мачева – председател на Сдружение „Център Отворена врата” от Севда Шишманова, програмен директор на БНТ, член на журито и Владимир Кисьов – председател на управителния съвет на Фондация „Лале“. Призът е статуетка, специално изработена от скулптора Георги Чапкънов и сертификат „Проект на годината 2013”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: