Нова социална услуга вече е факт в Белене

25.03.2014 8:17

25.03.belene1

Кметът на Община Белене Момчил Спасов бе гост на откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания, което се състоя вчера. Центърът се намира на ІV етаж в сградата на МЦ „БелМедик” в Белене. Социалната услуга е насочена към деца и младежи с увреждания до 35-годишна възраст и се изпълнява във връзка с реализирането на проект „Развитие на нови социални услуги в мрежата на Каритас – Русе в Северна България” към Българо-швейцарска програма за сътрудничество, с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

25.03.belene2
Екипът на Центъра може да разчита изцяло на подкрепата на общинското ръководство, заяви Момчил Спасов. Помещенията, в които се помещава Центърът са безвъзмездно предоставени на Каритас – Русе с решение на местния парламент.
В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с увреждания в Белене работят кинезитерапевт, психолог, социален педагог, специален педагог и координатор, които са беленски жители.
При официалното му откриване трикольорната лента прерязаха кметът на Община Белене Момчил Спасов, представителят на швейцарското междинно звено Йорданка Стоянова и изпълнителният директор на Каритас – Русе Стефан Марков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: