За единствената дясна на евроизборите обявиха листата си от „Синьо единство“

22.03.2014 16:15

22.03.edinstvo

Своята листа за евроизборите представи днес в Плевен политическа партия „Синьо единство“. Начело в нея е Надежда Нейнски, втори е популярният журналист Бойко Станкушев, заедно с който тук бе и четвъртият – Моньо Христов – лидер на Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи“, а под номер три е изпълнителният директор на Асоциацията на българските градове и региони Ергин Емин. Петицата допълва зам.-председателят на „Синьо единство“ Маргарита Бойчева.
Сините посочиха, че имат пълното право да заявят, че тяхната листа е единствената дясна на евроизборите, след като Реформаторският блок е гласувал доверие на Меглена Кунева да води тяхната листа. Те бяха категорични, че Кунева по никакъв начин не може да бъде конкурент на Надежда Нейнски. По думите на представителите на партията, Меглена Кунева е човекът, рестартирал най-корупционния проект в новата българска история – АЕЦ „Белене“, а също така договорил най-ниските субсидии за земеделците в ЕС. Бойко Станкушев отбеляза, че в крайна сметка така и не е станало ясно кое е свързващото между отделните партии в Реформаторския блок, който той определи като подобие на Отечествения фронт. Колкото до решението на реформаторите Меглена Кунева да води тяхната листа, журналистът попита риторично тя ли е най-голямата седесарка, като изрази съжалението си към лидерите на другите партии в Реформаторския блок.
Въпреки тежките думи, от „Синьо единство“ подчертаха, че не желаят на реформаторите неуспех на предстоящите избори на 25 май, посочвайки, че там има много техни приятели и съидейници. Сините изразиха надежда, че непосредствено след евровота ще има нови разговори „на трезва глава“, при които, обаче, няма пак да се събират счупените парчета, а ще се създаде нещо ново. Водещо място в него ще имат хората със силна воля, силна вяра и любов към дясната идея и които искат да направят България достоен член на европейското семейство, отбеляза областният секретар на „Синьо единство“ -Плевен, Стефан Ганев. Той бе категоричен, че с листата на „Синьо единство“ умните български десни хора имат своята алтернатива.
На срещата с медиите бе представена и платформата за създаване на единна дясна партия, в която заедно със „Синьо единство“ влизат още Гражданско сдружение ЕВЕТ и Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: