Сините патрули посетиха Басейнова дирекция – Плевен за Деня на отворените врати

21.03.2014 17:29

21.03.baseinova1

В Деня на отворените врати в Басейнова дирекция – Плевен гостуваха представители на плевенската група на Сините патрули – младежка организация, създадена с цел насърчаване на активното гражданство у подрастващите по въпросите за околната среда. Те се запознаха отблизо с дейността на институцията, основните й функции и приоритети, споделиха добри практики по отношение опазването на водите.

21.03.baseinova2
Съвместни инициативи организираха днес Регионална инспекция по околната среда и водите във Враца и Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен. На виртуална разходка с лодка потеглиха децата от ЦДГ “Слънце” по време на открит урок, посветен на водата. Чрез спиране на различни пристанища, малчуганите обсъдиха кой замърсява водата и как могат заедно с родителите си да опазват природното богатство. “Вода и енергия” беше темата на кръгла маса, в която участваха възпитаници на СОУ “Отец Паисий” – Враца. В природозащитен център „Натура” беше открита изложба, обединена от мотото „Всяка капка си струва”, в която свои творби представят ученици от три училища във Враца.

21.03.baseinova3
Утре, 22 март – Ден на водата, предстоят редица инициативи в цялата страна, като за Плевенска област акцентът ще е в село Байкал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: