Новоназначени войници получиха удостоверения за завършен курс начална военна подготовка

20.03.2014 7:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вчера на строевия плац на Единен център за начална подготовка в Плевен се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията за завършен курс Начална военна подготовка на новоназначените войници в редовете на Българската армия. В словото си командирът на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи, с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. „Придобитите знания и практически умения в Единния център за начална подготовка ще ви дават основание с уважение да си спомняте за вашите командири и инструктори. Пожелавам ви още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и още по-силна енергия при изпълнение на задълженията ви, като защитници на родината ни“, обърна се към военните полк. Бешев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Приветствие към военнослужещите произнесе и зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков. В своето слово той, подчерта, че събитието е важен знак за цялото ни общество, утвърждаващ достойнството на воинския дълг и всеотдайността, с която го изпълняват военнослужещите от Българската армия. „Армия, не само продължител на славните ни воински традиции, а и отстояваща своето място и сред страните членки на НАТО. Армия, гарант за държавността и стабилността на нашата родина“, отбеляза Петков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
На ритуала присъстваха зам.-областният управител на област Плевен Мирослав Михайлов, бригаден генерал о.з. Валентин Буров, полк. о.з. Красимир Атанасов – член на Общински съвет – Плевен, командири на военни формирования от гарнизон Плевен, представители на държавната и местната власт, както и стотици граждани и гости на града. Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш на военнослужещите от Единен център за начална подготовка – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: