Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен” връчи първите си годишни награди

19.03.2014 14:05

Първите годишни награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен” бяха връчени на 18 март в Кемпински хотел Зографски София. Те имат за цел да утвърдят доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, както и да насърчат ползотворната работа на пациентските организации, високите стандарти в здравната журналистика и не на последно място – благотворителната дейност в различните й измерения.

rilski1

Г-жа Маргарита Попова – Вицепрезидент на Република България беше – сред официалните гости на церемонията и награди доц. д-р Галина Кирова носител на приза в категория Образна диагностика. Г-жа Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, награди проф. д-р Григор Горчев – носител на приза на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен” в две категории – Онкология и Иновации в медицината.

rilski3

Д-р Поля Петева, получи приза в категорията Дентална медицина и беше наградена от Ирина Тенчева, автор и водещ на предаванията „Ангел парк” и „Град на ангели” по ТВ 7. Наградата за здравна журналистика получи д-р Неделя Щонова за предаването „Духът на здравето” по Би Ти Ви. Тя беше наградена от проф. д-р Любомир Стойков в качеството му на член на комисията: „Професионални стандарти в журналистиката и връзките с обществеността” към Съюза на българските журналисти.

rilski2

Д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на Фондация „Св. Иван Рилски-Плевен” връчи приза в категорията Благотворителност на г-н Дарин Ангелов, председател на Общински съвет, град Плевен. В категорията Пациентска организация беше отличена Нана Гладуиш за „Една от 8”. Тъй като тя нямаше възможност да присъства лично, водещата Гери Дончева прочете нейното послание към гостите, след което видяха нейното видеообръщение с благодарност за получената награда.

rilski4

Всеки от наградените получи пластика „Благотворение” на скулптора и живописец Венцислав Василев, изработена и дарена от него специално за годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”. Пластиката представлява фигура на жена, чиято коса прелива в издигнато сърце и е символ на красивата женственост и сила на дамите, преминали операция от рак на гърдата.

Фото: © Хайлайф, информация – Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: