МУ е домакин на първия за България курс по колянна и раменна артроскопия с международно участие

19.03.2014 15:48

Print

От 21 до 23 март Медицински университет – Плевен е домакин на първия за България курс по колянна и раменна артроскопия с международно участие, който ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център под ръководството на д-р Роберт Халваджиян, председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология. До момента за участие в курса са се регистрирали 32 ортопеди и специализанти от цялата страна, които ще овладеят основни умения в артроскопията на опорно-двигателния апарат, в това число на колянната и раменната стави.
Целта е курсът да се провежда традиционно в МУ-Плевен в по-високи нива за надграждане на уменията на ортопедите от страната и чужбина. Организаторите са поканили водещи ортопеди да изнесат лекции пред аудиторията и курсистите – проф. Аспарух Аспарухов, декан на Факултет „Медицина”; доц. А. Георгиев, болница „Софиямед”; проф. Златко Темелковски, Медицински университет – Скопие, Македония; д-р Иван Василев, български специалист, работещ в Щутгарт и др. Медицински представители за Югоизточна Европа на световни фирми ще демонстрират най-съвременните оперативни техники в артроскопията.
Официалното откриване на форума на ортопедичната общност е на 22 март, събота, от 8.30 ч в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център при МУ-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: