Учат администрацията в Плевен как да не се поддава на корупция

18.03.2014 10:41

18.03.korupciq

1200 служители на държавната администрация ще преминат обучение, по време на което трябва да развият умения по антикорупционни практики. Това стана ясно от обявление на Министерски съвет, публикувано в сайта на Агенцията за обществени поръчки.
Според обявлението, чиновниците ще са от централните, областните и общинските администрации. След като минат курсовете, ще бъдат препитвани с контролни тестове, за да докажат придобитите умения. В резултат на обучението те ще трябва да стопират корупцията при предоставянето на административни услуги и функционирането на регулаторните режими. Обучението ще струва 283 333 лв. без ДДС. Средствата са от Оперативна програма „Административен капацитет“.
Общо ще се проведат 38 курса – в София, Пловдив, Шумен, Стара Загора, Велико Търново и Плевен. Всяко обучение ще трае по 3 дни, като държавните служители трябва да бъдат настанявани в минимум 3-звездни хотели. В поръчката се уточнява, че спецобучението се провежда по решение на кабинета от 2011 г., във връзка с график с неотложни мерки в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност. Оферти се приемат до 28 април.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: