11 пожара за няколко часа в Плевенско

17.03.2014 14:42

За периода от 6 часа на 14 чарт до 6 часа на 17 март служителите от Районните служби са погасили 11 пожара в сухи треви в землищата на селата Дисевица, Вълчи трън, Въбел, Шияково, Драгаш войвода и Плевен.

pojari
Увеличаването на пожарите в сухи треви е характерно за пролетния сезон. При настъпилото затопляне и почистването от собствениците на обработваемите земи и дворовете, освен с голям разход на ресурси за пожарните служби, те са свързани и с реална опасност да прераснат в горски пожари или да обхванат трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесат значителни икономически и екологични щети. Всяка небрежност може да причини възникването на стихийни и трудни за овладяване пожари.
Спазвайте мерките за пожарна безопасност! Бъдете внимателни, не палете огън на открито! При забелязан пожар трябва да се съобщи на тел.112 и своевременно в кметството на съответното населено място, като се посочи точното мястото и какво гори. При установяване извършителите на запалвания, своевременно да се уведомяват съответните РСПБЗН при ОУПБЗН-Плевен и районен/мл.районен инспектор към РУП при ОДМВР – Плевен, за предприемане на административно-наказателни мерки. Това призовават от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: