В Белене проиграват учение в случай на мощно земетресение

17.03.2014 14:26

17.03.uchenie

На 20 март, четвъртък, в Белене ще се проведе общинско учение на тема „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия при възникване на силно земетресение на територията на община Белене”. В него ще вземат участие служители от общинска администрация, служители от НЧ ”Христо Ботев-1892”, преподаватели, помощен персонал и ученици от ОУ „Васил Левски”, общинско доброволно формирование „Димум”, инженерна, автомобилна и специална техника от община Белене, както и военно формирование 28880 – Белене.
Учението ще премине в две части – щабна тренировка и практическа част. При провеждане на практическата част ще се включат сили и техника от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” с два противопожарни автомобила, които ще вземат участие със звуков сигнал при гасене на пожар на кино-салона на НЧ „Христо Ботев-1892“ от 10.30 до 11.00 часа. Няма никаква опасност за населението, намиращо се в централната градска част, сигналите ще бъдат подавани само с учебна цел, информират от пресцентъра на Общината, призовавайки гражданите за спокойствие.
Тренировка с практическа цел ще се проведе и в ОУ „Васил Левски”. Там ще се извърши евакуация на учениците и работещия персонал и ще им се окаже първа помощ от силите на военно формирование 28880. Ръководството на Община Белене е уверено, че добрата превантивна подготовка ще подпомогне координацията между граждани и институции за защита на населението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: