Малчугани от Ореховица и Ставерци гостуваха в НИМ и Природонаучния музей в столицата

17.03.2014 10:32

17.03.orehovica1

В събота се проведе първата екскурзия за учениците от ОУ “Христо Смирненски“ – Ореховица и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Ставерци до София. Тя бе в изпълнение на Дейност 1 Адаптация на деца в началните класове, за които българският език не е майчин, по проект „Заедно за по-добро бъдеще“. Целта на тази дейност е да бъде подпомогната адаптацията и социалната интеграция на учениците от начален етап на основно образование.

17.03.orehovica2
За да се запознаят децата с националните символи и исторически събития, както и за формиране на национално самосъзнание и гордост, те посетиха Националния историческия музей и Природонаучния музей. Учениците бяха много впечатлени от музейните експозиции, успяха да се докоснат до предмети и експонати, свързани с българската история и получиха нови знания по теми, свързани с учебното съдържание, което усвояват в начален курс.
През пролетната ваканция предстои провеждане на еднодневна екскурзия до Габрово, където учениците ще посетят Дом на хумора и сатирата, Национален музей на образованието и Архитектурно-етнографски комплекс „Етъра”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: