Георги Митков и Натали Танкова от ОУ „Д-р Петър Берон“ отиват на регионалния кръг на Spelling Bee

15.03.2014 13:23

Георги Бориславов Митков се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 13 март в ОУ „Д-р Петър Берон“ Плевен. Георги Митков спелува правилно думата seal и победи Натали Илиянова Танкова, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април във Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

beron2

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

beron1

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: